Använd belysning för att hålla tjuvar borta

Julen är en upptagen tid, även för inbrottstjuvar. Vi vill därför tipsa dig om att belysning kan ha en bra förebyggande effekt när det gäller att hålla obehöriga borta.

Idag är det den 23 december och med endast en dag kvar till julafton vill vi tipsa er om att låta några lampor vara tända även när kontoret stänger för julledighet. Detta kan verka förebyggande och göra lokalerna lite mindre attraktiva för tjuvar och andra obehöriga personer.

Belysning kan ha en förebyggande effekt

Vi säger inte att lokalerna ska vara helt upplysta när ingen vistas där, men det är lättare att göra inbrott i lokaler som uppenbarligen är tomma. I mörka byggnader och lokaler är det lättare att inte synas, både när någon bryter sig in och när någon smyger sig ut med föremål som inte ska lämna lokalen.

Utomhusbelysning med rörelsesensorer är i många fall ett bra alternativ för att förhindra inbrott. Om ljuset plötsligt tänds kan det ha en avskräckande effekt och i många fall avbryter inbrottstjuven sitt planerade inbrott och letar istället efter andra, mer lättillgängliga mål.

Utöver belysning påminner vi dig om att du kommer långt med god skyltning och att du har ett säkerhetssystem installerat. Se också till att post och andra saker som gör det tydligt att lokalerna stått tomma en tid inte ligger synliga.

Tillbaka till julkalenderns startsida