Fria utrymningsvägar är viktigt - även under julen

Välkommen till vår säkerhetskalender, idag är det den 20 december och dagens uppmaning är att du ska städa upp och frigöra era lokalers utrymningsvägar innan ni stänger för året.

Det är allmänt känt att utrymningsvägar alltid ska vara fria, men så är inte alltid fallet. Om en kritisk situation uppstår är det viktigt att det snabbt och enkelt går att utrymma lokalen och komma ut säkert. Detta är lika viktigt när lokalerna lämnas tomma under semestern.

Gör lokalerna redo för jul

Hos många företag är julen en tid då butiken eller lokalerna får ett utökat lager, hyllorna fylls med säsongsbaserade produkter och lager blir överfulla med både gamla och nya varor. December är också en kaotisk månad för många, med ett antal processer som ska slutföras före årets slut. Detta kan leda till att andra uppgifter ignoreras vilket riskerar säkerheten när utrymmen som ska vara fria blockeras av saker som läggs på hög.

Säkerhet bör dock alltid vara en prioritering! Ta er tid att strukturera upp era affärslokaler och lagerutrymmen inför jul och gör plats för eventuell förvaring. Detta kommer inte bara att underlätta ert arbete under julrushen utan även förebygga att saker kommer bort eller blockerar utrymmen som måste hållas fria.

Tillbaka till julkalenderns startsida