Låt inte juldekorationerna utlösa larmet

Välkommen till STANLEY Securitys säkerhetskalender! Vi räknar ner till jul genom att dela ett säkerhetstips varje veckodag fram till julafton. I dag är det den 2 december och vi uppmanar dig att dekorera på ett förnuftigt sätt så att juldekorationerna inte stör ert larmsystem.

Äntligen närmar vi oss jul igen. Många av oss har väntat länge på att julkalendern ska dra igång och att man i och med december månad ska få börja pynta med sin efterlängtade juldekoration.

Täck inte larmsystemets sensorer

Larmsystemen som vi på STANLEY Security installerar har ett antal noggrant placerade sensorer. Om er juldekoration är av den typ som hänger ifrån tak och på väggar, kan dekorationen av misstag placeras framför en eller flera av våra sensorer och därmed störa dess funktion.

En möjlig konsekvens av detta är att larmet felaktigt utlöses på grund av rörelse från skyltar och dekorationer. Desto värre är om dekorationen blockerar sensorernas funktion så att larmet inte kan aktiveras vid oönskad aktivitet.

Vårt tips till dig är därför: Dekorera gärna, men dekorera försiktigt. Låt inte juldekorationen förhindra larmets funktion.

Det är inte bara i juletid som det är viktigt att larmsystemets sensorer inte täcks. Tänk på hur du möblerar ditt kontor och låt gärna en säkerhetsrådgivare granska lokalerna regelbundet för att säkerställa att installationen alltid är optimal.

 

Tillbaka till julkalenderns startsida