Lämna inte värdesaker synliga

Vi fortsätter vår nedräkning till jul. I dag påminner vi dig om vikten av att rensa bort alla synliga värdesaker innan ni stänger kontoret för julledighet.

Idag är det den 19 december och vi påminner dig om att rensa bort synliga värdesaker innan du stänger kontoret vid jul. Chansen för inbrott är mycket större när värdefulla föremål och papper är synliga.

Gör inte jobbet för inbrottstjuven enklare än det behöver vara

Genom att skydda insynen till era lokaler blir ni snabbt mindre attraktiva för tjuvar och andra med oärliga avsikter. Se till att gardinerna dras för och persiennerna är nedrullade, detta gör det svårare att se om människor eller värdesaker finns i lokalerna. Ta lättare saker av värde med er hem, snarare än att lämna dem på kontoret under semestern. En bärbar dator är enkel att ta med sig hem och det är därför onödigt att lämna kvar den typen av värdesaker i lokalen som annars är attraktiva att stjäla för den oärliga.

Använd gärna värdeskåp och brandskåp

Alla kanske inte har ett värdeskåp eller brandskåp i sina lokaler idag, men om du har det rekommenderar vi att du använder det. Papper med känslig information och värdesaker bör alltid rensas bort innan lokalerna lämnas tomma, när de lämnas tomma över en längre tid blir det ännu viktigare. Då är ett värdeskåp eller brandskåp bland de säkraste förvaringsplatserna.

Att ha ett bra larmsystem och goda säkerhetsrutiner minskar naturligtvis chansen att något händer medan företagets anställda är hemma och njuter av lite välförtjänt julledighet. Samtidigt är julen en vanligt förekommande period för inbrott och stölder och då är det bra att veta att alla försiktighetsåtgärder har vidtagits.

Tillbaka till julkalenderns startsida