Se till att ingen obehörig har tillgång till lokalerna i jul!

Har ditt företag fullständig kontroll över vem som har tillgång till era lokaler? Vi rekommenderar alla att granska behörigheten i åtkomstkontrollen.

Välkommen till vår säkerhetskalender, idag är det den 18 december och vi rekommenderar att ni ser över behörigheterna i er åtkomstkontroll och säkerställer att ingen obehörig har tillgång till era lokaler.

Åtkomstkontrollen är installerad för att förhindra obehöriga att ta sig in i era lokaler. Det kan vara lätt att tänka att ”så länge åtkomstkontrollen är på plats är lokalen skyddad från obehöriga över jul”, men det är nödvändigtvis inte helt rätt.

Uppdatera åtkomstkontrollen med rätt behörigheter

Under året är det förmodligen många som besökt era lokaler och därför har fått tillgång till åtkomstkontrollen. Flera av dessa personer har troligen fortfarande godkänd tillgång, men hur är det med dem som inte borde ha kvar sin access? Vikarien som avlastade er under hösten, hantverkaren som satte upp den nya väggen eller medarbetaren som slutade i oktober, men som aldrig lämnade in sitt kort. Risken är att dessa människor känner till era rutiner bättre än någon annan. Således vet de också när det är möjligt för dem att gå in utan att bli upptäckta.

Lyckligtvis har de flesta goda avsikter och tillbringar december på roliga julfiranden. Samtidigt skadar det inte att kontakta er säkerhetsleverantör för att se till att åtkomstkontrollen uppdateras med rätt åtkomst.

Tillbaka till julkalenderns startsida