Undvik svinn och stöld under julen

Svinn och stöld är ett känt fenomen som tyvärr kan eskalera i samband med att julförsäljningen ökar. Vi hjälper dig att övervinna problemet.

Idag är det den 10 december och idag kommer vi att prata om ett ganska tråkigt problem, nämligen stöld och internt svinn. Julen är en hektisk tid med mycket aktivitet i butikerna vilket gör det lättare för oärliga själar att plocka på sig varor de inte har betalat för.

Idealiskt vore om man kunde lita på alla sina anställda och kunder, men verkligheten är att både internt bedrägeri och stöld från kunder är ett faktum i många branscher och företag. Julen är en tid då lokalerna ofta har många besökare och många extraanställda på jobbet. Mycket folk och hektiska dagar gör det enklare för oärliga människor att stjäla. Om det från början är relativt enkelt att stjäla från ditt företag så är chansen stor att det är desto lättare vid jul.

Vi har lösningar för att råda bot på stölderna

En av de viktigaste sakerna du kan göra är att prata med din personal om denna utmaning. Många tar in extrapersonal under denna hektiska högtid, därför är det viktigt att ha lite extra fokus på dessa. Var tydlig med vad som förväntas av all personal och vad konsekvenserna är om rutiner och regler inte följs.

Se till att du informerar dina anställda om hur de ska bemöta kunder, både vad gäller god service men inte minst gällande förebyggande av stölder. Om kunden känner sig sedd är chansen mindre att denna tar med sig något utan att betala. Försök därför att ge alla kunder lite extra uppmärksamhet när de vistas i butiken för att förebygga eventuella stölder.

Om misstänkta beteenden observeras bör medarbetaren inte tveka utan ringa på väktare. Om någon väktare inte finns tillgänglig, informera de andra i personalen om situationen.

Vi på STANLEY Security har bra lösningar för att minska internt svinn samtidigt som vi ökar tröskeln för stöld bland kunderna. God och korrekt användning av åtkomstkontroll, säkerhetskameror och produktsäkerhet har stor effekt. Det är också möjligt att ställa in inbrottslarmet så att ett meddelande kommer att sändas när lokalen stängs av utanför schemalagda tider.

Tillbaka till julkalenderns startsida