Team Rynkeby – God Morgon är ett välgörenhetsprojekt med syfte att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Det är ett europeiskt cykelprojekt där man varje år, organiserade i lag från åtta länder (inom kort utökas det till nio länder), gemensamt cyklar till Paris.

Bland de 2 400 cyklister som är med i Team Rynkeby finns två medarbetare från STANLEY Security. Christer Persson är med i Team Rynkeby – Linköping och Jennie Johansson är med i Team Rynkeby – Stockholm. Dessutom är STANLEY Security med och sponsrar projektet för att stötta det viktiga arbete de gör genom en motionsform som har vuxit sig stor i organisationen.

 

Christer Persson berättar om sitt deltagande i Team Rynkeby:

- Jag är stolt över att STANLEY Security är sponsor till Team Rynkeby - God Morgon - Linköping. Jag arbetar på Linköpingskontoret som serviceprojektledare. På min fritid har jag alltid tränat och varit engagerad ideellt. I Team Rynkebys välgörenhetscykelprojekt, som cyklar till Paris varje år till förmån för svårt sjuka barn, har jag hittat en bra kombo. I år har vi i Team Rynkeby kämpat med en utmanande Covidsituation men ställt om insamlingsarbetet med alternativa aktiviteter. Med allt från äggförsäljning, gosedjursförsäljning, webbträningspass och Skolloppet (till Barnhjärnfonden) har vi även i år samlat in en ansenlig summa till Barncancerfonden.

 

Jennie Johansson berättar om hennes engagemang:

- Jag arbetar som administratör på Huddingekontoret. Som deltagare i Team Rynkeby – God Morgon lag Stockholm har jag fått sponsring bland annat av mina fantastiska kollegor på tidigare Hammarbykontoret och numera Huddingekontoret/logistik genom deras support att stödja fikabordet, handla julljus, gosedjur, smycken m.m. där all vinst gått raka vägen till Team Rynkeby - God Morgon lag Stockholms insamling. Mina kollegors, vänners och släktingars givmildhet visar inga gränser och jag är stolt att få representera både Team Rynkeby – God Morgon och STANLEY Security som båda står för fina värderingar.

 

Hur gick årets cykling för dig och ditt lag Christer?

- Vi i team Linköping började och slutade vår rundtur på hemmaplan. Under sju dagar tog vi oss till västkusten, rundade Skåne, följde Blekingekusten och sedan upp genom Småland. De tre första dagarna stod jag för rutten. Ett digert arbete som sedan synkades med serviceteamet. Det blev en varm och vacker tur men visst dök det upp en 3 km grusväg söder om Nissanstigen. Dagsetapperna var mellan 17 och 19 mil, berättar Christer.

Han berättar vidare om hur det är att cykla i team och under så långa sträckor.

- Vi var arton cyklister. Vi cyklar i allmänhet två och två. Man blir duktig på att återuppta samtal efter rotationer. Mestadels på vägen med följebil efter men i till exempel Malmö blev det en del cykelväg. Totalt en timmes duggregn. En punktering. Några gånger mötte vi andra Svenska Team Rynkeby. Baken gjorde sig påmind. Det senare påtagligt för många men kunnig sjukvårdspersonal i teamet hittade lindring. Jag gillar bad och simning och passade därför på att idka detta på våra många stopp vid sjö och hav. I Linköping togs vi emot i Trädgårdsföreningen av vänner och familj med ett hjärtligt firande. En god känsla infinner sig när siffror på insamligsarbetet nämns. Arbetet har gett utdelning, avslutar Christer.

 

Hur gick cyklingen för ert team Jennie?

- Att cykla genom Sverige var en väldigt ögonöppnande upplevelse, säger Jennie. Nog visste jag att Sverige var vackert redan innan men att få se det från sadeln gav oss väldigt mycket mer tid att njuta av vår vackra natur jämfört med att susa fram i ett tåg eller i en bil. Vi hade en väldigt varm vecka där graderna klättrade över 30-strecket vilket på något vis gjorde att det kändes som om man faktiskt var utomlands och cyklade. Det är inte ofta man känner bastuvarma vindar i Sverige på cykel men det var precis vad vi fick uppleva i år. Spännande också att få se hur landskapet förändrar sig från söder och norröver mot Stockholm.

Vad skulle du Jennie säga är den största skillnaden mellan att cykla i Sverige och att cykla till Paris?

- Att vi inte cyklade i Europa i år får vi nog vara väldigt tacksamma över med tanke på alla fruktansvärda översvämningar och regnoväder som härjade just under vår cykelvecka. Jag har ju inte cyklat till Paris ännu p.g.a. situationen med Covid-19 så att veta skillnaden är svår men största skillnaden sker i höjdmeter. Vi hade ju en väldigt snäll och platt cykling i jämförelse om vi hade klättrat i Tyskland och Frankrikes bergiga vägar men det hoppas jag få utmana under 2022. Vi är redan många i lag Stockholm som anmält sig till nästa år för att fortsätta kampen mot cancer och med tanke på hur fantastiskt vi höll ihop både på och av cykeln i år så vet jag att det kommer bli ännu en magisk upplevelse där vi tillsammans lyfter varandra för att kunna komma framåt i både insamling av pengar till cancerforskningen och i träningen för att övervinna de fysiska ansträngningarna vi har framför oss, avslutar Jennie.

 

 

Stort tack för att ni berättade om era upplevelser och ert engagemang i Team Rynkeby! Vi på STANLEY Security är stolta över att se våra medarbetare ta sig an sådana utmaningar för en god sak och önskar er lycka till i ert framtida arbete med Team Rynkeby – God Morgon.

 

Årets insamlingar är inne på slutspurten och avslutas den 31 juli. Den totala summan för de enskilda insamlingarna närmar sig i skrivande stund 1 miljon kronor. Slutresultatet återstår dock att se och den totala slutsumman som Team Rynkeby - God Morgon i år kan lämna över till välgörande ändamål väntas bli betydligt högre. 

Här hittar du Swish-nummer för de olika städernas insamlingar: https://www.team-rynkeby.se/insamlingar/swisha-ditt-bidrag.aspx

Till Jennies insamling: https://intranet.team-rynkeby.com/mycollection/1587

Till Christers insamling: https://intranet.team-rynkeby.com/mycollection/2531