Foto: Viking Line

 

Smarta nycklar till Viking Lines nya flaggskepp

Just nu färdigställs Viking Glory, som är Viking Lines nya flaggskepp. Det blir ett av världens klimatsmartaste fartyg och är fullproppat med den senaste tekniken. Självklart har man valt det senaste – digitala nycklar till alla hytter. 

 

Med start 2022 kommer Viking Glory transportera närmare 3 000 gäster dagligen mellan Stockholm-Mariehamn. Man har aktivt sökt ny teknik och nya lösningar för att både skapa en lustfylld resa och utnyttja de senaste miljötekniska lösningarna för att minska miljöpåverkan. Skeppet Viking Grace har tidigare erhållit utmärkelsen världens miljövänligaste fartyg, och nu kommer Viking Glory med lösningar som kommer att minska bränsleförbrukningen med upp till 10 % ytterligare.

 

En upplevelse utöver det vanliga

Spatiösa miljöer med hänförande utsikter mot hav och skärgård ger passagerarna en upplevelse utöver det vanliga. Som en del i helhetsupplevelsen har man valt bort traditionella nyckelkort till alla hytter för att istället satsa på en digital nyckellösning – STANLEY Smart Key.

När du checkar in laddar du ner Viking Lines app till din mobil där du hittar din digitala nyckel, för att sedan öppna dörren med ett enkelt klick. Inga fler borttappade eller avmagnetiserade kort, vilket också förenklar hanteringen för receptionen. Dock finns möjlighet att använda ett vanligt nyckelkort om man inte har tillgång till en smartphone.

Så nästa gång du planerar en resa till Finland, se till att boka Viking Glory och njut lite extra av att logga in via Viking Lines app. Även att låsa upp dörren kan bli en upplevelse!