4 snabba frågor till Atle Petersson som går på STANLEY Security Academy

 

STANLEY Security Academy är en Intensivutbildning på 12 veckor som leder till anställning på STANLEY Security som IT-konsult inom service eller installation. Atle Petersson har just börjat på utbildningen. Han har ingen tidigare teknikutbildning eller erfarenhet inom säkerhetsbranschen, men har tidigare arbetat inom olika branscher med allt ifrån takläggning till kundtjänst. Efter avslutad utbildning kommer Atle att vara utbildad driftsättare och anställd vid STANLEY Security i Linköping.

Vi passade på att ställa några snabba frågor till honom.

Hur hittade du den här utbildningen?

Jag hittade den här utbildningen via Blocket Jobb och fastnade för den, då ingen förkunskap krävdes. För mig var det en bra möjlighet att komma in i branschen och få en bra grund att stå på.

Varför valde du den här utbildningen?

Tempot, en utbildning som direkt leder till en framtida karriärmöjlighet. Det var en fördel att ingen tidigare erfarenhet krävdes, det är ett bra sätt att få en fot direkt in i arbetslivet och IT-branschen. Jag har alltid velat arbeta inom IT, men har inte hittat någon utbildning som känts rätt förrän nu.

DSC_0025.jpg

Vad tycker du om STANLEY Academy utbildningen så här efter fem veckor?

Väldigt bra, det är ett högt tempo och man lär sig väldigt mycket. Det absolut bästa med den här utbildningen är kombinationen av praktik och teori, det passar mig perfekt.

Vad har du för förväntningar efter den här utbildningen?

Att jag ska ha fått rätt förutsättningar för att kunna göra ett bra arbete när jag börjar min anställning på STANLEY Security. Jag hoppas också få möjlighet att utvecklas i min nya roll som driftsättare.

STANLEY Security Academy ger mig ett otroligt bra kontaktnät redan från start, vi är idag 16 personer i den här utbildningsgruppen som alla kommer att arbeta för STANLEY Security på olika orter.