Kamerabevakning i fokus i avsnitt 2 av vår podcast

Idag släpps det andra avsnittet av vår podcast Dagens Säkerhet – Säkerhetsteknik idag och imorgon. I detta avsnitt gästas vi av Tobias Ekberg från Axis och Christopher Åkesson från Milestone. Inte helt oväntat är ämnet för avsnittet kamerabevakning.

Våra programledare pratar med gästerna om de senaste årens utveckling av kameratekniken och hur kameror används inom säkerhetsbranschen. De blickar även in i framtiden och diskuterar vad vi har att vänta oss på området.

Steget från analogt till digitalt har förändrat branschen på många sätt och det finns betydligt fler möjligheter till hur vi använder oss av kameror idag, jämfört med för bara några år sedan. Syftet med att använda kameror ser annorlunda ut idag. Dessutom ser vi en stor förändring gällande vilken typ av data vi kan få ut av kamerabevakning. Den nya tekniken för med sig många fördelar men det finns också utmaningar med den snabba utvecklingen.

Man diskuterar också den nya kamerabevakningslagen, som även den innebär en del utmaningar. Vilka positiva aspekter har lagen medfört och vilka förändringar har den inneburit för leverantörerna och slutanvändarna?

Ta del av ett inspirerande samtal med intressanta reflektioner. Du hittar vår podcast i din podcastapp eller på https://pod.space/dagenssakerhet/