Larmcentral

 

Larmcentralen är hjärtat i vårt Säkerhetscenter, där vi samlat gräddan av operatörer och experter vars huvudsakliga uppgift är att ha förmågan att kunna sortera det som akut måste prioriteras i det ständiga inflödet av inringningar och larm som till exempel genereras från inbrottslarm, hisslarm, brandlarm, överfallslarm, portöppningar, passersystem och kameraövervakningar. Det gäller att ta rätt beslut i pressade situationer och samtidigt vara ett stöd i vardagen för våra uppdragsgivare. Det kan innebära att hjälpa till att ha kontroll så att systemen är i gott skick och att man underhåller och handhar dem på rätt sätt – vi kan exempelvis SMS:a och påminna om att det är dags att testa brandlarm eller informera om störningar i miljön vid kameraövervakning.

Larmcentralens tre nischsegment:

  • InsatsCenter24, här tar vi emot brandlarm med detaljerad information som talar om exakt vilken detektor som utlöst brandlarm vilket förkortar insatstiden avsevärt för räddningstjänsten. InsatsCenter24 erbjuder även Onlineservice som ger trygghet på distans i brandskyddsarbetet.
  • Bank och finans, denna del i larmcentralen är helt anpassad efter bank- och finanssektorns specifika önskemål och krav. Genom att integrera såväl teknik och system som säkerhetsleverantörer kan du tryggt lämna över helhetsansvaret åt oss. I vårt nätverk finns polisens länskommunikationscentraler, de flesta bevakningsbolagen och deras kommunikationscentraler, värdetransportbolag, IT-säkerhetsföretag och de främsta systemleverantörerna på banksäkerhetsmarknaden.

  • Handel är den tredje nischen i vår larmcentral. Vi har lång erfarenhet och därmed stor kunskap av att arbeta med kunder inom handeln. Vår erfarenhet har också lärt oss att med enkelhet och standarisering får våra kunder den bästa och mest långsiktiga lösningen. Vår dygnet runt-verksamhet och våra höga krav när det gäller kundservice kräver det senaste inom modern teknologi som vi konstant fortsätter att utveckla.