Sabina arbetar som låssmed i STANLEYs låsverkstad med tillverkning av cylindrar och nycklar. Hon tar emot beställningar i butiken och via mejl och hjälper till med att bygga upp låssystem. Låsverkstan är en central funktion för låsverksamheten och finns i Skarpnäck, söder om Stockholm. Här berättar hon om arbetet i låsverkstan.

Vad händer i låsverkstan, Sabina?
Här tillverkas cylindar och nycklar, och här har vi vårt lager för våra tekniker, projektledare samt kunder i butik. Låsverkstan är också utgångspunkt för våra låstekniker i Stockholm.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Jag öppnar butiken och startar maskiner och kassan. Därefter går jag igenom beställningar som kommit in efter gårdagens stängning. En viktig del är att planera dagens produktion så allt hinner tillverkas i tid och innan posten och låsturen kommer. Sen är det tillverkning, mottagning av beställningar, kundservice på telefonen och butik. Jag avslutar dagen med att beställa detaljer för tillverkning samt administration.

Hur många arbetar med lås?
Vi är 25 medarbetare i Stockholm med lås som fokusområde. Vi finns också i Göteborg, Malmö och Eskilstuna samt i ett rikstäckande partnernätverk.

Vad utmärker STANLEY i arbetet med lås?
Vi har möjlighet att hjälpa kunder dygnet runt med vår kundtjänst och vi har goda kunskaper om kedjekunder. Detta göra att vi kan erbjuda alltifrån rutiner för beställningar till nyckelleveranser och utförande av projekt med stora komplexa låssystem.

Hur skulle du beskriva företaget?
STANLEY är ett stabilt företag där man jobbar med stor frihet under ansvar vilket passar mig bra. Här finns också goda utbildningsmöjligheter såsom kurser, fortbildning för att upprätthålla bästa möjliga kompetens.

Vad behöver man kunna för arbeta med det som du gör?
Man behöver ha förståelse för låssystem och dess uppbyggnad samt kundens behov. Formellt krävs grundkunskaper inom lås. Jag är utbildad låssmed från gymnasiet med praktisk erfarenhet från ett låsföretag under flera år. Förutom låskunskaperna krävs datavana, förmåga att prioritera och hålla flera projekt igång samtidigt. Man behöver också tycka om kundkontakt.

Finns det något som inte så många känner till om STANLEYs lås?
Vi är en av Sveriges större låsaktörer på marknaden och har kunder över hela Sverige. Vi är certifierad anläggarfirma Lås - SSF1040 och har flera kompetenta låssmeder både i verkstan och ute på fältet. Och så arbetar vi med ett trettiotal partners runt om i landet som hjälper oss och er med både snabba serviceuppdrag samt projekt.

  • Kort om Sabina

  • Titel: Innelåssmed
  • Jobbat i företaget sedan: 2010
  • Bakgrund: Låssmedsutbildning, arbetat med lås sedan 2006.
  • Fritidsintressen: Ta hand om mina två barn, resa, fika med kompisar.

 

Hitta till låsverkstan

STANLEY Security, Elektronvägen 1, 141 49 Huddinge